Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem

Składniki

  • 1 puszka Białej fasoli Cannellini„Ugotowane na parze” 425 ml
  • 4 tortille (średnica 20 cm)
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 1 awokado
  • Ok.50 g jarmużu
  • 30 g parmezanu (3 starte łyżki)
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • Sok z połowy cytryny
  • Kilka gałązek tymianku
  • Pieprz
  • Sól

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem - Krok 1

Jarmuż myjemy i osuszamy. Umieszczamy w misce i mieszamy z olejem, ostrą papryką, szczyptą soli i świeżo zmielonym pieprzem. Rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 5 minut w 150°C.

2.

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem - Krok 2

W misce umieszczamy fasolę, listki tymianku, starty parmezan, sól, pieprz, przeciśnięty czosnek, oliwę i sok z cytryny. Miksujemy ręcznym blenderem na gładką pastę.

3.

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem - Krok 3

Tortillę smarujemy pastą z fasoli.

4.

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem - Krok 4

Na placku układamy chipsy z jarmużu i plasterki awokado. Przykrywamy drugim plackiem. Smażymy na patelni posmarowanej odrobiną oleju po około 4 minuty z każdej strony. Podajemy pokrojoną w trójkąty.

Smacznego!

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.