Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 1 jajko
  • ½ czerwonej cebuli (ok. 60 g)
  • 150 g awokado
  • 120 g mąki pszennej
  • 150 ml mleka
  • 150 ml oleju rzepakowego do smażenia
  • 25 ml oliwy EV
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 mały pęczek świeżej kolendry
  • Sok z 1/2 cytryny
  • Sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą - Krok 1

Mleko, mąkę, jajko, proszek do pieczenia oraz osączoną z zalewy kukurydzę mieszamy w misce. Dodajemy 1/2 łyżeczki soli i pieprz do smaku.

2.

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą - Krok 2

Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy połowę soku z cytryny, oliwę oraz posiekaną kolendrę, niewielką ilość soli i pieprzu. Mieszamy.

3.

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą - Krok 3

Czerwoną cebulę kroimy w cienkie piórka. Lekko solimy i skrapiamy pozostałym sokiem z cytryny.

4.

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą - Krok 4

Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkie racuszki na złoty kolor z obu stron. Podajemy z guacamole i czerwoną cebulką.

Smacznego!

Racuszki kukurydziane z guacamole i czerwoną cebulą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.