Ratatuja z ciecierzycą

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • pół bakłażana
  • 1 mała cukinia
  • 600 g siekanych pomidorów z kartonika (bez skóry)
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • ¾ puszki Ciecierzyca „Gotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Paprykę i bakłażana kroimy w kostkę. Cukinię kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry.

2.

Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy przez 3 minuty. Dokładamy bakłażana, paprykę i cukinię. Smażymy dalej przez 5 minut.

3.

Wlewamy pomidory, dodajemy tymianek, ocet balsamiczny, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez około 10 minut, aż warzywa będą miękkie.

4.

Ratatuja z ciecierzycą

Dodajemy ciecierzycę, podgrzewamy przez 3 minuty. Ratatuję z ciecierzycą nakładamy do miseczek i podajemy.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.