Ratatuja z ciecierzycą

Składniki

  • 3/4 puszki Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 mała cukinia
  • 1/2 bakłażana
  • 600 g siekanych pomidorów z kartonika (bez skóry)
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • Olej
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Ratatuja z ciecierzycą - Krok 1

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Papryki i bakłażan kroimy w kostkę. Cukinię kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry.

2.

Ratatuja z ciecierzycą - Krok 2

Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy 3 minuty. Dokładamy bakłażan, paprykę i cukinię. Smażymy dalej 5 minut.

3.

Ratatuja z ciecierzycą - Krok 3

Wlewamy pomidory, dodajemy tymianek, ocet balsamiczny, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez około 10 minut, aż warzywa będą miękkie.

4.

Ratatuja z ciecierzycą - Krok 4

Dodajemy ciecierzycę, podgrzewamy przez 3 minuty. Ratatuję z ciecierzycą nakładamy do miseczek i podajemy.

Smacznego!

Ratatuja z ciecierzycą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.