Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem

Składniki

  • Groszek Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)
  • 350 g młodych ziemniaków
  • 50 g cebuli
  • 50 g czerwonej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g rukoli
  • 5 g żółtej pasty curry
  • 120 g mąki razowej pszennej
  • 30 ml jogurtu naturalnego
  • 30 ml musztardy pełnoziarnistej
  • 80 ml wody
  • 1/2 cytryny
  • 50 ml oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem - Krok 1

Do mąki dodajemy jogurt naturalny, 1/4 łyżeczki soli i zagniatając ciasto dolewamy stopniowo wodę do uzyskania elastycznego ciasta o konsystencji ciasta pierogowego. Na koniec dodajemy łyżkę oliwy i ponownie zagniatamy.

2.

Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem - Krok 2

Ciasto dzielimy na 4 części. Wałkujemy cienko okrągłe placki. Na suchej rozgrzanej patelni pieczemy placki. Po upieczeniu przykrywamy ściereczką, aby nie obsychały.

3.

Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem - Krok 3

Ziemniaki myjemy i kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy drobno.

4.

Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem - Krok 4

Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka, przyprawę curry i czosnek. Po chwili dodajemy ziemniaki i podsmażamy. Gdy zaczną mięknąć, dolewamy 1/2 szklanki wody i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy ziemniaki zmiękną, dodajemy groszek i musztardę pełnoziarnistą. Mieszamy.

5.

Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem - Krok 5

Na razowe placki wykładamy rukolę, ziemniaki i posypujemy cebulką. Skrapiamy sokiem z cytryny. Podajemy.

Smacznego!

Razowe wrapy z młodymi ziemniakami w curry z groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.