Rigatoni z sosem śmietanowym

Tym razem przygotowałam makaron wykorzystany w nieco inny sposób. Pieczarkowo-śmietanowy sos to idealny dodatek do makaronów. Potrawa nadaje się na szybkie domowe obiady, jak i wspaniałe kolacje we dwoje.

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Cebulę drobno siekamy i szklimy na maśle, dodajemy obrane i pokrojone pieczarki. Całość mocno solimy i dusimy pod przykryciem 10 minut.


2.

Dodajemy białą fasolę i szklankę śmietanki 30%. Przyprawiamy do smaku.


3.

Sos podajemy z ugotowanym zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu makaronem rigatoni i świeżym, posiekanym koperkiem.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.