Risotto z kurczakiem, kukurydzą i groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Risotto z kurczakiem, kukurydzą i groszkiem - Krok 1

Obrać cebulę i czosnek. Drobno posiekać. Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem.Wyjąć kukurydzę z puszki i osączyć na sicie. Zagotować bulion.

2.

Risotto z kurczakiem, kukurydzą i groszkiem - Krok 2

Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę z czosnkiem. Dodać pokrojoną pierś kurczaka i obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać ryż i dokładnie go obsmażyć.

3.

Risotto z kurczakiem, kukurydzą i groszkiem - Krok 3

Wlewać po pół szklanki gorącego bulionu i gotować na małym ogniu bez przykrycia 20-25 minut w zależności od gatunku użytego ryżu. Kolejną porcję bulionu dodawać dopiero, gdy poprzednia zostanie całkowicie wchłonięta. Razem z ostatnią porcją bulionu dodać kukurydzę i groszek.

4.

Risotto z kurczakiem, kukurydzą i groszkiem - Krok 4

Odstawić z ognia. Dodać masło i wymieszać. Przełożyć do miseczek, udekorować natką pietruszki i podawać.

Smacznego!

Risotto z kurczakiem, kukurydzą i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.