Rolada szpinakowa z łososiem

Składniki

  • 400 g mrożonego Szpinaku 1000 listków Bonduelle
  • 200 g wędzonego łososia w plastrach
  • 4 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g serka śmietankowego
  • 50 g masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Rolada szpinakowa z łososiem - Krok 1

Szpinak podsmażamy na maśle z posiekanym czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy szpinak, a następnie go blendujemy. Łączymy z żółtkami, mąką i ubitymi na sztywną pianę białkami.

2.

Rolada szpinakowa z łososiem - Krok 2

Masę szpinakową rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez 15-20 minut.

3.

Rolada szpinakowa z łososiem - Krok 3

Upieczony szpinakowy biszkopt kładziemy na bawełnianej ściereczce papierem do góry.

4.

Rolada szpinakowa z łososiem - Krok 4

Powoli zrywamy papier i studzimy placek. Chłodne ciasto smarujemy równomiernie serkiem i kładziemy na nim plastry łososia. Zawijamy w roladę, owijamy folią i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny.

Smacznego!

Rolada szpinakowa z łososiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.