Roladki naleśnikowe z pieczarkami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 1

Pieczarki odsączamy, kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Chrzan dodajemy do twarożku, mieszamy.

2.

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 2

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy 2 jajka, mleko, 2 łyżeczki oleju i szczyptę soli. Mieszamy przy pomocy trzepaczki. Ciasto odstawiamy na 15 minut.

3.

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy porcję ciasta i rozprowadzamy po dnie. Smażymy z obu stron do zrumienienia. Usmażonego naleśnika odkładamy na talerz. Podobnie postępujemy z resztą ciasta.

4.

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 4

Ostudzone naleśniki smarujemy serkiem, posypujemy szczypiorkiem i pieczarkami.

5.

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 5

Na środku naleśnika układamy po 2 plasterki szynki.

6.

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 6

Kolejno kładziemy umytą i osuszoną sałatę.

7.

Naleśniki ciasno zawijamy, ostrym nożem kroimy na kilka kawałków i spinamy wykałaczką.

Smacznego!

Roladki naleśnikowe z pieczarkami - Krok 7

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.