Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą i kukurydzą z groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą i kukurydzą z groszkiem - Krok 1

Paprykę skrapiamy lekko oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200ºC. Pieczemy około 20-30 minut lub do momentu, aż skórka na papryce się przypiecze.

2.

Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą i kukurydzą z groszkiem - Krok 2

Upieczoną paprykę wyjmujemy z piekarnika i szczelnie przykrywamy folią aluminiową na około 15 minut. Po tym czasie obieramy paprykę ze skórki i oczyszczamy z pestek.

3.

Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą i kukurydzą z groszkiem - Krok 3

Bulion warzywny podgrzewamy. Przez sitko przelewamy soki, które wypłynęły z papryki podczas pieczenia. Dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.

4.

Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą i kukurydzą z groszkiem - Krok 4

Paprykę dzielimy na paski. W każdy kawałek zawijamy kulkę mozzarelli i układamy w płaskim naczyniu. Zalewamy kilkoma łyżkami bulionu z żelatyną i wstawiamy do lodówki, do stężenia.

5.

Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą i kukurydzą z groszkiem - Krok 5

Gdy pierwsza warstwa stężeje, wykładamy kukurydzę z groszkiem wokół roladek i zalewamy pozostałą żelatyną, polewając także roladki. Odstawiamy do stężenia. Przed podaniem posypujemy listkami bazylii.

Smacznego!

Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą i kukurydzą z groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.