Rosół na sposób azjatycki

Składniki

  • 1 puszka Kiełków fasoli Mung Bonduelle
  • pierś z kurczaka
  • makaron ryżowy
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • ziarna białego pieprzu
  • włoszczyzna
  • pęczek świeżej kolendry
  • sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Z piersi kurczaka gotujemy wywar z 1,5 litra wody i przypraw. Wywar powinien lekko bulgotać przez około 2 godziny pod przykryciem.


2.

Do wywaru dodajemy okrojone w paseczki warzywa i gotujemy około 15 minut, aby warzywa pozostały chrupkie.


3.

Dodajemy kiełki. Gotujemy jeszcze kilka minut.


4.

Wyjmujemy pierś z kurczaka i kroimy na mniejsze części.


5.

Zupę podajemy z makaronem ryżowym i dużą ilością świeżej kolendry.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.