Roszponka z bakłażanem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Roszponka z bakłażanem - Krok 1

Bakłażana kroimy w grube plastry.

2.

Roszponka z bakłażanem - Krok 2

Na każdym z nich układamy cienki plaster pomidora. Przyprawiamy drobno posiekanym czosnkiem i tymiankiem. Pieczemy ok. 30 minut do momentu, aż bakłażan będzie miękki.

3.

Roszponka z bakłażanem - Krok 3

Do miski wykładamy roszponkę, dodajemy odsączoną kukurydzę z groszkiem i plastry upieczonego bakłażana. Sałatkę skrapiamy oliwą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy świeżym tymiankiem.

Smacznego!

Roszponka z bakłażanem - Krok 4

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.