Ryż smażony z indykiem i kukurydzą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą - Krok 1

Czosnek, cebulę, imbir i chili drobno siekamy. Indyka kroimy w niedużą kostkę.

2.

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą - Krok 1

Groszek umieszczamy w miseczce, zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 5 minut.

3.

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek, cebulę, chili i imbir. Smażymy przez 3 minuty.

4.

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą - Krok 4

Dokładamy indyka. Smażymy przez kilka minut ze wszystkich stron, aż mięso przestanie być różowe w środku.

4.

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą - Krok 5
Dodajemy odsączone kiełki fasoli mung, kukurydzę i groszek. Dokładamy ryż. Mieszamy i podgrzewamy przez 2-3 minuty. Wlewamy sos sojowy, mieszamy i jeszcze chwilkę podgrzewamy.

5.

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą - Krok 5

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą nakładamy do miseczek i podajemy.

Smacznego!

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.