Ryż z soczewicą i karmelizowaną cebulką

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy “Ugotowane na parze” Bonduelle
  • 2 duże cebule
  • 2 woreczki ryżu
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • Garść natki pietruszki
  • Sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Ryż z soczewicą i karmelizowaną cebulką - Krok 1

Cebulę pokroić w półpiórka.

2.

Ryż z soczewicą i karmelizowaną cebulką - Krok 2

W rondelku rozgrzać olej, dodać cebulę i podsmażać, aż nabierze złocistego koloru. Dodać cukier i skarmelizować, cały czas mieszając.

3.

Ryż z soczewicą i karmelizowaną cebulką - Krok 3

Dodać osączoną soczewicę, przyprawić solą i pieprzem.

4.

Ryż z soczewicą i karmelizowaną cebulką - Krok 4

Ryż ugotować na sypko, podawać z potrawką z soczewicy, kleksem śmietany i posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Ryż z soczewicą i karmelizowaną cebulką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.