Sajgonki warzywne

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sajgonki warzywne - Krok 1

Paprykę i ogórek kroimy w wąskie paski. Dokładnie płuczemy kiełki. Siekamy pietruszkę. Mix warzyw wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy 5 minut.

2.

Sajgonki warzywne - Krok 2

Papier ryżowy moczymy w wodzie. Uważamy, aby się nie posklejał. Na namoczonym papierze układamy warzywa.

3.

Sajgonki warzywne - Krok 3

Zawijamy papier ryżowy tak, aby zakrył warzywa. Następnie górną i dolną krawędź zaginamy do środka, a potem rolujemy do końca. Podajemy przekrojone na pół z sosem sojowym.

Smacznego!

Sajgonki warzywne

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.