Sakiewki z soczewicą, pomidorami i melisą

Soczewica występuje w wielu moich daniach, w tym jednak odgrywa fundamentalną rolę. Nadaje wspaniały smak, a wraz z pomidorami  i melisą zawinięta w ciasto francuskie stanowi świetne danie główne, przekąskę lub przystawkę na przyjęcie.

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy posiekany czosnek soczewicę i pokrojone w kostkę, wcześniej obrane, pomidory. Smażymy do momentu aż pomidory puszczą sok.


2.

Dodajemy sok z cytryny i połowę posiekanej melisy. Redukujemy sos.


3.

Ciasto francuskie dzielimy na cztery części. Na środku każdego kawałka wykładamy farsz i mocno sklejamy rogi. Sakiewki pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.