Sałata rzymska z kukurydzą i selerem

Składniki

  • 3 małe sałaty rzymskie
  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle
  • 1 marchewka
  • seler konserwowy
  • pęczek szczypiorku
  • gęsty jogurt 200ml
  • cytryna
  • sól, pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

H2

Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odsączamy seler.

2.

H3

Szczypiorek siekamy na średnie kawałki (zostawiamy łyżkę na później). Dodajemy do miski szczypiorek, marchewkę, seler i kukurydzę. Wszystko razem mieszamy.


3.

Jogurt mieszamy z sokiem z połówki cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do warzyw i wszystko dokładnie mieszamy.

4.

H4

Sałatę rozdzielamy na pojedyncze liście. Na każdym układamy porcję sałatki. Posypujemy pozostałym posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

H5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.