Sałatka brokułowa z kukurydzą

Składniki

  • 1 brokuł
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 żółty pomidor
  • 2 jajka
  • 100 g sera feta
  • 1 mała puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle
  • 180 ml jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • pół łyżeczki suszonego oregano
  • sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_8906

Pomidory kroimy w większe kawałki. Ser kruszymy w palcach lub kroimy w kostkę.

2.

DSC_8915

Brokuła gotujemy na parze al. dente, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Możemy też użyć gotowych, mrożonych ugotowanych na parze brokułów od Bonduelle.

3.

DSC_8918

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek.

4.

DSC_8910

Jogurt łączymy z oregano, octem, czosnkiem, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy.

5.

DSC_8922

W misce umieszczamy podzielonego na mniejsze różyczki brokuła, pomidory, pokrojone w ćwiartki jajka, odsączoną kukurydzę, ser feta. Sałatkę polewamy sosem jogurtowym i podajemy.

Smacznego!

DSC_8935

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.