Sałatka makaronowa z białą fasolą i tuńczykiem

Składniki

  • 100 g drobnego makaronu
  • 1 puszka Białej fasoli Cannellini Gotowane Na Parze Bonduelle
  • pół czerwonej cebuli
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (waga po odcieku 125 g)
  • 1/3 pęczka natki pietruszki
  • 8 czarnych oliwek
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • 1 czubata łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_8084

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy go i przelewamy zimną wodą.

2.

DSC_8102

Obraną cebulę siekamy w drobną kostkę. Oliwki kroimy w plasterki, pomidorki koktajlowe na pół, a natkę drobno siekamy.

3.

DSC_8109

W misce umieszczamy fasolę i tuńczyka, pomidorki, oliwki, natkę.

4.

DSC_8117

Oliwę łączymy z sokiem z połowy cytryny i musztardą przy pomocy łyżeczki. Doprawiamy dressing do smaku solą oraz pieprzem.

5.

DSC_8136

Sałatkę polewamy powstałym dressingiem i delikatnie mieszamy.

Smacznego!

DSC_8125

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.