Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami

Składniki

  • 1 słoik Pieczarek marynowanych tradycyjnych Bonduelle 314 ml
  • 300 g makaronu typu kolanka
  • 50 g umytych liści rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 gałązka pomidorków koktajlowych
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • Sól do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami - Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, a pomidorki przekroić na pół.

2.

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami - Krok 2

Przygotować sos do sałatki. Do oleju dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane zioła. Doprawić solą do smaku i wymieszać.

3.

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami - Krok 3

Do miski dodać makaron, paprykę, pieczarki marynowane, liście rukoli, cebulę i pomidorki. Zalać przygotowanym sosem i wymieszać.

Smacznego!

Sałatka makaronowa z papryką, rukolą i marynowanymi pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Gawrysiak
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.