Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i awokado

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i awokado - Krok 1

Przekroić na pół awokado. Usunąć pestkę i skórę. Miąższ pokroić w kostkę i zaraz skropić jedną łyżką soku z limonki.

2.

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i awokado - Krok 2

Pokroić w drobną kostkę czerwoną paprykę. Posiekać drobno papryczkę chili i natkę pietruszki.

3.

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i awokado - Krok 3

Wymieszać majonez z pozostałą łyżką soku z limonki. Doprawić solą i kolorowym pieprzem.

4.

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i awokado - Krok 4

Przełożyć do miski czerwoną fasolę, kukurydzę, awokado, paprykę, posiekaną papryczkę chili i natkę pietruszki. Dodać sos majonezowy i delikatnie wymieszać.

Smacznego!

Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą i awokado

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.