Sałatka z fasolki szparagowej i groszku

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Fasolkę wrzucamy do osolonego wrzątku na 5 minut. Wyjmujemy i wrzucamy na chwilę do wody z lodem, aby fasolka zachowała piękny, intensywny zielony kolor.


2.

W misce łączymy fasolkę, pokrojoną w piórka cebulę oraz groszek.


3.

Sałatkę polewamy sosem z oliwy z oliwek, wyciśniętego czosnku oraz przypraw.


4.

Gotową sałatkę posypujemy tartym parmezanem i wedle uznania pokrojonymi w plasterki rzodkiewkami.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.