Sałatka na ciepło z komosą ryżową, bakłażanem i warzywami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka na ciepło z komosą ryżową, bakłażanem i warzywami - Krok 1

Bakłażan kroimy w plastry i posypujemy solą. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasiepłuczemy, osuszamy papierem ręcznikowym i kroimy w kostkę.

2.

Sałatka na ciepło z komosą ryżową, bakłażanem i warzywami - Krok 2

Na rozgrzanej patelni podsmażamy bakłażan. Pomidory kroimy na połówki.

3.

Sałatka na ciepło z komosą ryżową, bakłażanem i warzywami - Krok 3

Gotujemy komosę ryżową według przepisu podanego na opakowaniu.

4.

Sałatka na ciepło z komosą ryżową, bakłażanem i warzywami - Krok 4

Mieszamy komosę z pomidorkami i bakłażanem. Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem.

5.

Sałatka na ciepło z komosą ryżową, bakłażanem i warzywami - Krok 5

Italian mix gotujemy przez 4 minuty. Dodajemy do miski z komosą i warzywami.

6.

Sałatka na ciepło z komosą ryżową, bakłażanem i warzywami - Krok 6

Do miski dodajemy posiekaną dymkę oraz pokruszony ser feta.

Smacznego!

Sałatka na ciepło z komosą ryżową, bakłażanem i warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.