Sałatka ryżowa z fasolą i papryką

Składniki

  • 1 opakowanie Czerwonej fasoli Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 40 g białego ryżu
  • 4 oliwki kalamata
  • 4 łodyżki szczypiorku
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 kabanos
  • 1 łyżka oliwy
  • ½ marynowanej czerwonej papryki
  • ½ czerwonej cebulki
  • 5-centymetrowy kawałek ogórka
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka ryżowa z fasolą i papryką - Krok 1

Ryż przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Studzimy.

2.

Sałatka ryżowa z fasolą i papryką - Krok 2

Ogórek i paprykę kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Oliwki kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Kabanos kroimy w plasterki. Cebulę drobno siekamy.

3.

Sałatka ryżowa z fasolą i papryką - Krok 3

W małej miseczce łączymy oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4.

Sałatka ryżowa z fasolą i papryką - Krok 4

W misce umieszczamy ryż, osączoną fasolę, ogórek, cebulę, paprykę, kabanos, oliwki, szczypiorek. Dodajemy dressing i mieszamy.

Smacznego!

Sałatka ryżowa z fasolą i papryką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.