Sałatka ryżowa z papryką i czerwoną fasolą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka ryżowa z papryką i czerwoną fasolą - Krok 1

Ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie studzimy.

2.

Sałatka ryżowa z papryką i czerwoną fasolą - Krok 2

Salami kroimy w paseczki, paprykę, szczypiorek i cebulkę drobno siekamy.

3.

Sałatka ryżowa z papryką i czerwoną fasolą - Krok 3

Przygotowujemy dressing: 2 łyżki oliwy łączymy łyżeczką z sokiem z cytryny i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem.

4.

Sałatka ryżowa z papryką i czerwoną fasolą - Krok 4

W misce umieszczamy ugotowany ryż, osączoną fasolę, kukurydzę, czerwoną cebulę, paprykę, salami, szczypiorek. Dodajemy dressing musztardowy, mieszamy. Przed podaniem sałatkę chłodzimy w lodówce 30 minut.

Smacznego!

Sałatka ryżowa z papryką i czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.