Sałatka śledziowa z cieciorką i natką pietruszki

Potrawy z roślin strączkowych to ostatnio moje małe kulinarne eksperymenty. Bawię się smakami. Odkrywam dzięki temu nowe, nieznane mi dotąd lądy kulinarne. Zachęcam was gorąco do spróbowania sałatki z ugotowanej na parze cieciorki, śledzi oraz świeżej natki pietruszki.

Składniki

Na sos:

  • 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki ostrej musztardy
  • sok z 1/2 cytryny

 

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Cieciorkę przekładamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy podzielone na kawałki śledzie i drobno posiekaną natkę pietruszki.


2.

Składniki na sos dokładnie mieszamy i polewamy nim śledzie z cieciorką.


3.

Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na 30 minut.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.