Sałatka śródziemnomorska

Składniki

  • 1/2 puszki Fasolki szparagowej zielonej ciętej Bonduelle 425 ml
  • 10 czarnych oliwek bez pestek
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 zielonego ogórka
  • Ćwiartka małego kalafiora
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • Kilka gałązek świeżego oregano
  • Szczypta suszonego oregano
  • Szczypta suszonej mięty
  • Szczypta pieprzu
  • Szczypta soli

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka śródziemnomorska - Krok 1

Wyjąć fasolę z puszki i osączyć na sicie. Kalafiora podzielić na małe różyczki i posolić.

2.

Sałatka śródziemnomorska - Krok 2

Pokroić w talarki cebulę, ogórek i paprykę. Przekroić na pół pomidorki koktajlowe.

3.

Sałatka śródziemnomorska - Krok 3

W małej miseczce wymieszać ocet jabłkowy z oliwą i przyprawami.

4.

Sałatka śródziemnomorska - Krok 4

Ułożyć warzywa na talerzu. Polać przygotowanym dressingiem. Udekorować świeżym oregano. Podawać z grzankami.

Smacznego!

Sałatka śródziemnomorska

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.