Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do ostygnięcia.

2.

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami - Krok 2

W garnku umieszczamy marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Ziemniaki ugotują się najszybciej. Miękkie warzywa wyjmujemy z wody i odstawiamy do przestygnięcia.

3.

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami - Krok 3

Ziemniaki, marchewki, seler i pietruszkę obieramy ze skórki. Jajka obieramy ze skorupek.

4.

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami - Krok 4

Czerwoną fasolę osączamy na sicie i przelewamy wodą. Pieczarki odcedzamy. Por kroimy wzdłuż na 4 części i drobno siekamy. Warzywa korzeniowe, jajka oraz pieczarki również kroimy w kostkę. W misce umieszczamy jajka, pieczarki, por, ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler, fasolę czerwoną. Dodajemy majonez, doprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Sałatkę warto odstawić do lodówki na godzinę przed podaniem.

Smacznego!

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.