Sałatka z białą fasolą, boczkiem i szpinakiem

Lekka, smaczna sałatka, której podstawą jest świeży szpinak, a w formie dodatków występują chrupiące kawałki boczku oraz delikatna biała fasola. Ja jestem zachwycona tą prostą potrawą, mam nadzieję, że wy także będziecie.

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Boczek smażymy na suchej patelni aż powstaną chrupiące chipsy.


2.

Szpinak myjemy i osuszamy, wrzucamy do miski i dodajemy fasolę oraz boczek.


3.

Całość skrapiamy octem balsamicznym i doprawiamy do smaku.


4.

Sałatkę najlepiej podawać z świeżym pieczywem.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.