Sałatka z fasolką szparagową i kukurydzą

Składniki

  • 1 puszka kukurydzy Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 300 g zielonej fasolki szparagowej
  • 30 g nerkowców
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 małej, młodej białej cebuli
  • Kilka gałązek natki pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z fasolką szparagową i kukurydzą - Krok 1

Fasolkę oczyścić, umyć, ugotować. Przełożyć do miski z lodowatą wodą. Gdy wystygnie, osączyć.

2.

Sałatka z fasolką szparagową i kukurydzą - Krok 2

Nerkowce uprażyć na suchej patelni.

3.

Sałatka z fasolką szparagową i kukurydzą - Krok 3

Pomidorki przekroić na połówki, kukurydzę osączyć z zalewy. Natkę posiekać. Cebulę pokroić w piórka.

4.

Sałatka z fasolką szparagową i kukurydzą - Krok 4

Sok z cytryny połączyć z olejem, wymieszać z przygotowanymi składnikami sałatki i nerkowcami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Sałatka z fasolką szparagową i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.