Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy - Krok 1

Komosę płuczemy na sicie pod bieżącą wodą. Zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem 7-8 minut. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy pod przykryciem na kolejne 5 minut. Po tym czasie odcedzamy i przelewamy zimną wodą.

2.

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy - Krok 2

Ugotowaną i dobrze osączoną z wody komosę przesypujemy do miski, dodajemy kukurydzę. Mieszamy.

3.

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy - Krok 3

Do małej miseczki ścieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok. Dodajemy sól i pieprz. Mieszając energicznie widelcem, dolewamy stopniowo oliwę. Odstawiamy.

4.

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy - Krok 4

Dymkę i natkę pietruszki siekamy średnio drobno. Przesypujemy do miski z komosą.

5.

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy - Krok 5

Na koniec dodajemy porwaną w dłoniach rukolę i polewamy dressingiem. Mieszamy i podajemy.

Smacznego!

Sałatka z komosy ryżowej i kukurydzy

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.