Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem - Krok 1

Komosę ryżową zalewamy zimną wodą ok. 1 cm powyżej poziomu komosy. Solimy i gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 15-20 min.

2.

Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem - Krok 2

Na suchej patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek.

3.

Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem - Krok 3

W słoiku łączymy oliwę, miód, sok z cytryny i sól. Zamykamy i potrząsamy w celu połączenia się składników.

4.

Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem - Krok 4

Siekamy migdały, miętę i ser feta.

5.

Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem - Krok 5

Łączymy ugotowaną komosę, podsmażony boczek, odcedzony groszek, posiekaną miętę, migdały i ser, całość polewamy dressingiem cytrynowym.

Smacznego!

Sałatka z komosy ryżowej z fetą, miętą i cytrynowym dressingiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.