Sałatka z pieczonych buraków i ciecierzycy

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” Bonduelle 212 ml
  • 2 pieczone buraki
  • 1 ogórek w zalewie musztardowej
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/4 czerwonej papryczki chili
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka tłoczonego na zimno oleju z pestek dyni
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • Sól do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z pieczonych buraków i ciecierzycy - Krok 1

Upieczone buraki i ogórek pokroić w grubą kostkę.

2.

Sałatka z pieczonych buraków i ciecierzycy - Krok 2

Posiekać cebulę i papryczkę chili.

3.

Sałatka z pieczonych buraków i ciecierzycy - Krok 3

Wymieszać sok z cytryny z miodem. Doprawić szczyptą soli i pieprzu.

4.

Sałatka z pieczonych buraków i ciecierzycy - Krok 4

Przełożyć wszystkie składniki sałatki do miski. Polać przygotowanym dressingiem. Wymieszać i odstawić na 15 minut do zmacerowania. Polać po wierzchu olejem z pestek dyni, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.

Smacznego!

Sałatka z pieczonych buraków i ciecierzycy

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.