Sałatka z pieczonymi warzywami i cieciorką

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 20 czarnych oliwek
  • 8 dużych pomidorków koktajlowych
  • 2 zielone cukinie
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g sera bałkańskiego
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • 2-3 gałązki bazylii
  • Olej rzepakowy
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z pieczonymi warzywami i cieciorką - Krok 1

Cukinie pokroić w plastry, papryki w dużą kostkę, cebulę w ósemki.

2.

Sałatka z pieczonymi warzywami i cieciorką - Krok 2

Warzywa rozłożyć na blasze, skropić olejem, posolić.

3.

Sałatka z pieczonymi warzywami i cieciorką - Krok 3

Piec ok. 20 minut. Po tym czasie papryki i cebulę zdjąć, w to miejsce dołożyć pomidory. Skropić olejem. Piec razem z cukinią jeszcze 10-12 minut.

4.

Sałatka z pieczonymi warzywami i cieciorką - Krok 4

Czosnek rozetrzeć z solą w moździerzu. Następnie dodać listki bazylii, rozetrzeć. Dodać olej, sok z cytryny, doprawić.

5.

Sałatka z pieczonymi warzywami i cieciorką - Krok 5

W misce wymieszać osączoną cieciorkę, cukinię, papryki, cebulę, oliwki i ser. Wymieszać z sosem. Pomidory ułożyć na wierzchu (wymieszane się rozpadną).

Smacznego!

Sałatka z pieczonymi warzywami i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.