Sałatka z quinoa ze smażoną cieciorką, szpinakiem i fetą

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 60 g czerwonej cebuli
  • 50 g sera feta
  • 50 g pomidorków koktajlowych
  • 35 ml oliwy
  • 30 g świeżego szpinaku
  • 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej (quinoa)
  • 1 papryczka chili
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ cytryny
  • ½ łyżeczki oregano
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z quinoa ze smażoną cieciorką, szpinakiem i fetą - Krok 1

Cebulę kroimy w piórka, czosnek i chili drobno siekamy.

2.

Sałatka z quinoa ze smażoną cieciorką, szpinakiem i fetą - Krok 2

Na oliwie szklimy cebulę. Gdy zmięknie, dodajemy cieciorkę, czosnek i chili. Ilość papryczki dostosowujemy do własnych preferencji. Smażymy, aż zacznie się rumienić. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Zestawiamy z ognia i skrapiamy sokiem z cytryny.

3.

Sałatka z quinoa ze smażoną cieciorką, szpinakiem i fetą - Krok 3

Do usmażonej cieciorki dodajemy ugotowaną komosę ryżową. Mieszamy.

4.

Sałatka z quinoa ze smażoną cieciorką, szpinakiem i fetą - Krok 4

W pojemniku na lunch układamy skropiony oliwą szpinak. Na wierzch wykładamy cieciorkę z quinoa i przekrojone na pół pomidorki. Posypujemy fetą.

Smacznego!

Sałatka z quinoa ze smażoną cieciorką, szpinakiem i fetą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.