Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli „Ugotowane na parze” 425 ml
  • 20 zielonych oliwek
  • 5-6 rzodkiewek
  • 3 kolorowe papryki
  • 1 papryczka chili
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą - Krok 1

Siekamy papryki, rzodkiewkę, natkę pietruszki, papryczkę chili i oliwki.

2.

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą - Krok 2

Przygotowujemy dressing. Mieszamy 1 łyżkę oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczkę musztardy, sól i pieprz.

3.

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą - Krok 3

Posiekane warzywa łączymy z tuńczykiem i fasolą. Dokładnie mieszamy z dressingiem. Sałatkę najlepiej podawać schłodzoną.

Smacznego!

Sałatka z tuńczyka z drobno siekanymi warzywami i czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.