Sałatka z tuńczykiem w bagietce

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 100 g tuńczyka w oleju
  • 8 czarnych oliwek
  • 3 łyżki oleju
  • 1 bagietka
  • 1 pomidor
  • 1 minisałata rzymska
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 szalotki
  • 1 ząbka czosnku
  • Kilka gałązek szczypiorku
  • Sól i pieprz (według smaku)

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z tuńczykiem w bagietce - Krok 1

Bagietkę przekroić w poprzek na pół. Następnie naciąć wzdłuż na pół, nie docinając do końca, tak żeby dała się otworzyć. Ze środka wybrać miąższ, aby po obu stronach powstały zagłębienia.

2.

Sałatka z tuńczykiem w bagietce - Krok 2

Fasolę osączyć z zalewy. Pomidor pokroić w kostkę, oliwki w plasterki. Szczypiorek posiekać. Sałatę opłukać, porwać na kawałki.

3.

Sałatka z tuńczykiem w bagietce - Krok 3

Przygotować sos. Szalotkę i czosnek posiekać. Musztardę połączyć z oliwą i octem, wymieszać z szalotką i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.

4.

Sałatka z tuńczykiem w bagietce - Krok 4

Przygotowane składniki sałatki wymieszać z sosem w misce.

5.

Sałatka z tuńczykiem w bagietce - Krok 5

Sałatkę przełożyć do bagietek. Połówki zamknąć, zawinąć w papier, przewiązać.

Smacznego!

Sałatka z tuńczykiem w bagietce

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.