Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami - Krok 1

Łączymy składniki dressingu: jogurt, sok z cytryny, posiekany koperek, sól, pieprz, oliwę oraz musztardę.

2.

Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami - Krok 2

Myjemy i osuszamy roszponkę. Cebulę kroimy w pióra.

3.

Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami - Krok 3

Gotujemy fasolkę według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Pstrąga dzielimy na mniejsze kawałki.

4.

Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami - Krok 4

W zależności od wielkości porcji przygotowujemy 2 lub 3 talerze. Rozkładamy roszponkę, fasolkę, cebulę, pstrąga oraz kapary. Polewamy dressingiem.

Smacznego!

Sałatka z wędzonego pstrąga i zielonej fasolki szparagowej z kaparami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.