Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i kukurydzą

Składniki

  • 1 opakowanie Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 250 g młodych ziemniaków
  • 4 gałązki koperku
  • 2 ogórki małosolne
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 mała puszka tuńczyka (waga po osączeniu 55 g)
  • 1 łyżeczka gładkiej musztardy
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i kukurydzą - Krok 1

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy, a następnie kroimy w mniejsze kawałki.

2.

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i kukurydzą - Krok 2

Cebulę siekamy w piórka. Ogórki kroimy w cienkie plasterki. Koperek drobno siekamy. Kukurydzę osączamy.

3.

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i kukurydzą - Krok 3

Łączymy oliwę, sok z cytryny, musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4.

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i kukurydzą - Krok 4

W misce umieszczamy ziemniaki, odsączonego i podzielonego na kawałki tuńczyka, cebulkę, koperek, kukurydzę, ogórki. Wlewamy dressing. Delikatnie mieszamy. Przed podaniem sałatkę chłodzimy przez pół godziny w lodówce.

Smacznego!

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.