Sałatka z szynką parmeńską i kukurydzą

Składniki

  • sałata masłowa
  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle
  • 2 nieduże pietruszki
  • 200g szynki parmeńskiej
  • czerwona cebula
  • 200 ml gęstego jogurtu
  • ząbek czosnku
  • pęczek koperku
  • sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

I3

Pietruszkę gotujemy, aby była lekko miękka. Ścieramy na tarce o grubych oczkach.

2.

I2

Szynkę kroimy na małe kawałki. Cebulę siekamy w piórka. Do kukurydzy dodajemy pietruszkę, cebulę i szynkę. Mieszamy.

3.

I3a

Koperek i czosnek drobno siekamy i dodajemy do jogurtu. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

4.

I4

Przed samym podaniem rwiemy sałatę na mniejsze kawałki i łączymy z pozostałymi składnikami i polewamy sosem.

Smacznego!

I5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.