Salsa mango z kukurydzą i chili

Składniki

  • ¾ puszki Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 3-4 placki tortilli
  • 2 mango
  • 1 mała fioletowa cebula
  • 1 chili
  • 1 pęczek kolendry
  • 2 łyżki oliwy
  • ¾ łyżeczki kuminu
  • Sok z 1 limonki
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Salsa mango z kukurydzą i chili - Krok 1

Mango obrać, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulę obrać, posiekać. Z chili usunąć pestki, posiekać.

2.

Salsa mango z kukurydzą i chili - Krok 2

Wszystkie składniki wymieszać, doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem.

3.

Salsa mango z kukurydzą i chili - Krok 3

Każdą tortillę pokroić na 8 klinów.

4.

Salsa mango z kukurydzą i chili - Krok 4

Oliwę wymieszać z kuminem. Mieszanką posmarować każdy kawałek tortilli. Upiec na rozgrzanej patelni, po 1-2 minuty z każdej strony. Chipsy podawać z przygotowaną salsą.

Smacznego!

Salsa mango z kukurydzą i chili

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.