Oczyszczone mięso kroimy w drobną kostkę. Dymkę z cebulką oraz czosnek drobno siekamy. Paprykę kroimy w niedużą kostkę.
W misce umieszczamy pokrojone mięso, paprykę, czosnek, cebulkę ze szczypiorem, odsączoną kukurydzę, słodką paprykę, bazylię, cayenne. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy roztrzepane jajka, mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut. Następnie stopniowo dodajemy mąkę ziemniaczaną, która ma na celu związanie masy.
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju. Łyżką nakładamy porcje ciasta, delikatnie spłaszczamy spodem łyżki, formując placuszki. Smażymy na niedużym ogniu po kilka minut z każdej strony, aż mięso przestanie być surowe w środku, a kotleciki ładnie się zrumienią na zewnątrz.
Napisz komentarz