Śledzie pod pierzynką

Składniki

  • 200 g filetów śledziowych w oleju
  • 1/2 czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • 1 puszka Groszku Tradycyjnego lub Gotowane Na parze Bonduelle
  • 2 ogórki konserwowe
  • 4 czubate łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_8670

Śledzie wyjmujemy z oleju, kroimy w 3-centymetrowe kawałki. Cebulę obieramy, drobno siekamy. Ogórki kroimy w kostkę podobnej wielkości.

2.

DSC_8672

W miseczce łączymy śmietanę, majonez, musztardę, ocet, dodajemy pieprz do smaku i małą szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.

Smacznego!

DSC_8694

Na talerzu układamy kawałki śledzi, posypujemy posiekanymi ogórkami, cebulką oraz odcedzonym groszkiem. Zalewamy sosem. Odstawiamy do lodówki na około 2-3 godziny. Podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.