Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem - Krok 1

Śledzie umieszczamy w misce, zalewamy zimną wodą i moczymy przez około 3 godziny. W połowie zmieniamy wodę na świeżą. Śledzie osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki.

2.

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem - Krok 2

Pieczarki odsączamy, kroimy w plasterki. Koperek drobno siekamy. Rzodkiewki kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy. Cebulę drobno siekamy.

3.

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem - Krok 3

Przygotowujemy sos do śledzi. Do śmietany dodajemy sok z cytryny, musztardę, cukier i pieprz do smaku. Dorzucamy rzodkiewki, pieczarki, cebulkę, groszek i koperek. Mieszamy i odstawiamy do lodówki.

4.

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem - Krok 4

Ziemniaki dokładnie myjemy. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

5.

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Na talerze nakładamy ziemniaki i pokrojone śledzie. Polewamy sosem śmietanowym i podajemy.

Smacznego!

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.