Smalec z fasoli z karmelizowaną cebulą i gryczanymi skwarkami

Składniki

  • 1 puszka Białej Fasoli Cannellini Gotowane Na Parze Bonduelle 425ml 
  • Jabłko
  • Cebula
  • Ząbek czosnku
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka wędzonej papryki
  • 2 goździki
  • gałązka rozmarynu
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • Szczypta soli
  • 3 łyżeczki oliwy
  • 100 g białej kaszy gryczanej

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

e

Kaszę skrapiamy łyżeczką oliwy i mieszamy z ½ łyżeczki wędzonej papryki. Przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut.

2.

c

Białą fasolę miksujemy ze szczyptą soli i łyżeczką oliwy na gładką pastę.

3.

b

Na patelni podsmażamy posiekaną z kostkę cebulę, jablko, rozmaryn i przyprawy. Po 4 minutach dodajemy sos sojowy i miód, karmelizujemy jeszcze przez 3 minuty.

4.

d

Do pasty z fasoli dodajemy podsmażone na patelni składniki, mieszamy, posypujemy z wierzchu skrawkami z kaszy gryczanej.

5.

f

Smalec z fasoli serwujemy z pieczywem i ogórkiem kiszonym.

Smacznego!

g

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.