Śniadanie angielskie z pomidorową fasolką

Składniki

Przepis na 2 porcje:

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Śniadanie angielskie z pomidorową fasolką - Krok 1

Fasolkę dodajemy do przecieru pomidorowego, dodajemy cukier, ocet i dosalamy. Mocno doprawiamy pieprzem. Utrzymujemy fasolkę w cieple.


2.

Układamy boczek na suchej patelni i smażymy, aż zbrązowieje z dwóch stron. Tłuszcz jest zbędny, wytopi się sam.


3.

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju rzepakowego. Kroimy pieczarki na pół i smażymy, aż lekko zbrązowieją.


4.

Na patelni rozgrzewamy kolejną łyżkę oleju i smażymy jajka sadzone.

5.

Śniadanie angielskie z pomidorową fasolką

Wszystko układamy na talerzu. Na środku układamy porcję fasolki.

Smacznego!

Śniadanie angielskie z pomidorową fasolką - Krok 3

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.