Spaghetti z ciecierzycą

Składniki

  • 3/4 puszki Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki (400 g)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1,5 łyżeczki suszonego oregano
  • Kilka listków bazylii
  • Olej
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 1

Cebulę siekamy w piórka. Czosnek drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy przez 3-4 minuty.

2.

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 2

W dużym garnku gotujemy makaron spaghetti. W tym czasie na patelnię dodajemy pomidory, mieszamy. Gotujemy przez około 5-7 minut.

3.

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 3

Sos doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy oregano, porwane liście bazylii oraz ocet balsamiczny. Mieszamy.

4.

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 4

Do sosu dokładamy osączoną ciecierzycę. Podgrzewamy przez 3 minuty. Ugotowany al dente makaron odcedzamy i dokładamy do sosu, mieszamy.

5.

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 5

Spaghetti nakładamy na talerze. Przed podaniem dekorujemy potrawę listkami bazylii.

Smacznego!

Spaghetti z ciecierzycą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.