Spaghetti z hummusem i sezamem

Składniki

  • 1/2 puszki (130 g) Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml i cała zalewa z puszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 120 g makaronu spaghetti
  • 5 łyżek tahini
  • 4 łyżki sezamu
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • Sok z 1 cytryny
  • Sól

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Zagotowujemy wodę na makaron. Solimy 1 łyżką soli. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2.

Spaghetti z hummusem i sezamem - Krok 2

W tym czasie przygotowujemy hummus. Do blendera wrzucamy połowę puszki cieciorki i wlewamy całą zalewę. Dodajemy tahini, czosnek, sok z połowy cytryny, pieprz cayenne, kumin i olej sezamowy. Miksujemy na gładką masę. Dosalamy do smaku.

3.

Spaghetti z hummusem i sezamem - Krok 3

Gdy makaron się ugotuje, na patelni rozgrzewamy hummus. Dodajemy makaron i smażymy mieszając, aż makaron połączy się z hummusem. Przed podaniem posypujemy sezamem i skrapiamy pozostałą połową soku cytryny.

Smacznego!

Spaghetti z hummusem i sezamem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.