Spring rollsy z makrelą i groszkiem

Składniki

  • Groszek Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 10 arkuszy papieru ryżowego
  • 2 ogórki małosolne
  • Pół małej wędzonej makreli
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ żółtej papryki
  • 50 g majonezu
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • Kilka gałązek koperku
  • Kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 dymka wraz ze szczypiorem
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Spring rollsy z makrelą i groszkiem - Krok 1

Oddzielamy mięso ryby od skóry i ości.

2.

Spring rollsy z makrelą i groszkiem - Krok 2

Dymkę, natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. W miseczce umieszczamy majonez, jogurt, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy zioła, mieszamy.

3.

Spring rollsy z makrelą i groszkiem - Krok 3

Papryki i ogórki kroimy w podłużne paski.

4.

Spring rollsy z makrelą i groszkiem - Krok 4

Papier ryżowy namaczamy w zimnej wodzie. Na środku układamy paprykę, ogórka, groszek i makrelę. Zwijamy jak krokiety. Podajemy z dodatkiem dipu ziołowego.

Smacznego!

Spring rollsy z makrelą i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.