Stir-fry z warzywami, tofu i orzechami nerkowca

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Stir-fry z warzywami, tofu i orzechami nerkowca - Krok 1

Tofu kroimy w kostkę, dymkę siekamy. Korzeń imbiru obieramy i ścieramy na tarce. Czosnek przeciskamy przez praskę.

2.

Stir-fry z warzywami, tofu i orzechami nerkowca - Krok 2

Na rozgrzanej, suchej patelni prażymy orzechy nerkowca.

3.

Stir-fry z warzywami, tofu i orzechami nerkowca - Krok 3

Makaron ryżowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

4.

Stir-fry z warzywami, tofu i orzechami nerkowca - Krok 4

Na rozgrzanym oleju na patelni z grubym dnem lub w woku podsmażamy czosnek, chili oraz połowę dymki. Dorzucamy pokrojone tofu i smażymy, aż się przyrumieni.

5.

Stir-fry z warzywami, tofu i orzechami nerkowca - Krok 5

Na patelnię wrzucamy Mieszankę Królewską, smażymy 3 minuty. Dodajemy sos sojowy, szczyptę soli, resztę posiekanej dymki, miód oraz imbir. Smażymy 3 minuty. Podajemy z makaronem ryżowym.

Smacznego!

Stir-fry z warzywami, tofu i orzechami nerkowca

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.