Sum w miodzie z soczewicą i groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sum w miodzie z soczewicą i groszkiem - Krok 1

Soczewicę zalewamy wodą i moczymy przez 30 minut. Następnie gotujemy 20 minut.

2.

Sum w miodzie z soczewicą i groszkiem - Krok 2

Ugotowaną soczewicę łączymy z groszkiem i rodzynkami. Podsmażamy na oliwie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3.

Sum w miodzie z soczewicą i groszkiem - Krok 3

Suma dzielimy na mniejsze porcje, doprawiamy solą i pieprzem z obu stron.

4.

Sum w miodzie z soczewicą i groszkiem - Krok 4

Na patelni karmelizujemy miód, a następnie smażymy na nim rybę z każdej strony po kilka minut. Rybę podajemy z soczewicą.

Smacznego!

Sum w miodzie z soczewicą i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.